České a slovenské municipality mají nový vzdělávací zdroj, který jim pomůže s přípravou a realizací klimaticko-energetického managementu měst a obcí. Česko-slovensko-německý tým partnerů zapojených do projektu EMPOWER financovaného z německého programu EUKI připravil elektronickou publikaci shrnující všechna témata zahrnutá a probraná ve vzdělávacím programu.

Hlavní myšlenkou vzdělávacího programu je předat praktické informace, rady a tipy o klimaticko-energetických opatřeních, o plánování a způsobu zavedení klimaticko-energetického managementu. Cílem je energetickým manažerům poskytnout ucelený základ informací, který potřebují znát ve své každodenní praxi.

Východiskem je metodika SECAP a německý „klimaschutz management“. Vzdělávací program také reaguje na povinnost zpracování energetického auditu pro nadcházející období.

Publikace rozpracovává více než 25 témat, které mají klimatickému a energetickému manažerovi poskytnout základní informace potřebné pro každodenní činnost při správě majetku města.

E-book je možné stáhnout kliknutím na náhled e-booku.